2012. január 27., péntek

Mosoly

Nem mintha nem lenne időm írni,mégis valahogy-valamiért elmarad!!! Pedig Panka is hagyna, hisz sokat alszik!

Tejcsi témát lezártam,semmi változás nem történt! Bogica is felnőtt tápszeren,Panka is felfog! A lényeg,hogy a kezdeti időszakban szopizott.
Annyira aranyos a pici lány,1 hete már nem csak akaratlagos mosoly bújik elő,HANEM már igazi anyára mosolygok!!!! Persze másra is mosolyog (apa,Bogi,mamóka...)!  A pelenkázója felett van egy maci és vannak ott katicák is----ők mindig kapnak egy óriási mosolyt. Tegnap egy hangos kacajka is kibújt,amin meg is lepődött a nagylány! Ilyen hamarosan több is lesz!!!
Bogicára is nagyon aranyosan mosolyog.

2012. január 19., csütörtök

Még egy esély a tejcsinek!

Egy esélyt kapott még a "szoptatni fogok" project!!!! Már sok mindent kipróbáltam,és azthiszem a tudomány végére is értem a mostani dologgal! Elkezdtem enni a görögszéna.... épp most borítottam ki a dobozt,és szedegettem össze a kapszulákat!  Na tehát ma elkezdtem enni a görögszénamag kapszulát. A neten találni róla dolgokat!  Kiderül pár nap múlva,hogy használ-e!

Fényképek



Bogi beteg

Már írtam,hogy bogi beteg.Hétfőn megnézte a doktor néni,írt neki gyógyszereket. Suliba mehetett,de ma reggel úgy döntöttem,hogy ismét doki!!!! Apu átjött érte és elvitte, 10:40-re volt időpont. a torka nagyon csúnya,nem mehet suliba. Kedden kell visszamenni.Kapott újabb gyógyikat,már van egy rakattal!!!! Sokat kell pihennie és sokat kell innia!!!
Remélem hamar meggyógyul,mert így nagyon szegénykém nem lehet sokat Pankával!!! Pedig nagyon fogná és babusgatná!!!

1 hónapos adatok :-)

Tegnap már nem volt erőm ideülni annyira fáradt voltam mikor hazaértünk a dokitól.  Ahogy odaértünk,  Éva néni már kérte is hogy hagy vegye kézbe ezt a gyönyörűséges leányzót! A védőnéninek és az asszisztens nőnek is nagyon tetszett Panka. Azt mondták most nincs is más baba,akinek ekkora haja lenne!

Tehát akkor a méretek:  
                  születési            1 hónapos
    súly:             3000g           4030g
    hossz:           48cm             53cm
    fejkörf.:        33cm             36cm

Semmi sírás nem volt,még mosolygott is Éva nénire!  Egy tündéri babuci!!!!!  Február 15.én kell majd mennünk

2012. január 18., szerda

2012.01.18.Tanácsadás

Ma megyünk tanácsadásra. Csabi visz minket,azt mondta ő is szeretne ott lenni. Mivel Bogica beteg ő addig mamókánál lesz!
Kíváncsi vagyok mennyit nőtt és hízott pöttöm Panka! Mivel a második nap mikor is volt kinn nálunk a doktornő nem kért semmit(csak 25km), így most viszünk neki egy kis csomagot!

Ha végeztünk szeretnék vásárolni kicsit,de az is lehet majd pénteken oldom meg amíg Bogi németen lesz! Mert még nagypapihoz is menni kell!

Délután,ha hazaértünk jövök az adatokkal!!!!

Apa fürdetett...

Apa azt mondta várta az 1 hónapot és most már szeretné ő is fürdetni a nagylányt. Róla készült képek:






Panka 1 hónapos volt

Vasárnap már 1 hónapos volt Panka!!! Telik az idő gyorsan,és egyre nagyobb lesz! :-)


Imádom nézni ahogy alszik és mosolyog álmában.Jó hallani az édes kis szuszogását. Nemrég még a pocakomban volt és ez annyira furcsa! Nemrég még a pocimat simogattam és most itt van és a kezembe fogom amikor csak akarom!!!  Hiába fáradt az ember ránézve elillan minden fáradtság!!!!


2012. január 14., szombat

Az elmúlt pár napunk!

Sok minden nem történt,csak annyi mint egy átlagos 4 hetes babával "rendelkező" családban! :-)

  Bogica egy kicsit lazán vette a hetet tanulás szempontjából. Írt egy jó pár 5-ös dolgozatot,de becsúszott egy 1-es fogalmazás szabályokból!!!! Nem tanult a drága!!!! Miután megkapta rossz jegyet negyed óra alatt megtudta tanulni amit kellett! Akkor nem értem mért nem volt rá érkezése előtte!!! Nem buta,sőt okos a csaj,CSAK tud nagyon lusta is lenni!!!  A német témazárója : nyelvtani rész 5, szavak 3!!!  Ez is csak a lustaságán múlt. Ha valaki a nyelvtani részből 5-ös akkor a szavakat a kisújjából rázza ki! De ez is ment miután megírták a dogát. Érdekes a rossz jegy után mindig tud tanulni!!!!! Most baján van a hétvégén.aranyos volt, mielőtt elindult volna,kérte hogy Pankát az ölébe vehesse. Jó 10 percig babusgatta!!! Édesek voltak!!!

 Pankuci hozta a formáját mint eddig,sokat alszik-szépen eszik és nézelődik ha fenn van!  Kapott a héten egy szupi zenélős hintát. Brendonos kártyánk elkezdett apadni,DE már szóltunk az utánpótlást illetően!!!!! Nagyon élvezi! De ha éhes akkor aztán semmi sem jó! Azonnal kell a kajcsi!!! :-) Képet délután mellékelek!!!!

Ma Csabi disznóvágáson van Kecelen,nem sokára mi is átmegyünk. Délelőtt még aludt felmostam és a mosógépet is elindítottam. Épp jelez is a gép,hogy lejárt. Rakom is át a szárítóba a cuccot!
Ma hajnalban kicsit bűnöztem. 4-kor felkelt Panka evett és úgy döntöttem nem is viszem vissza a szobájába.Ott maradt köztem és apa közt :-) Valamikor fél 9 körül ébredtünk. Kajcsi,pici fenntlét majd alvás.Persze közben Bereczki Zoli szól és nem is halkan! De ez Pankát nem zavarja! Imádja a zenét,bármi is szóljon! Most kezd ébredezni, és lassan el is indulunk!


 

2012. január 9., hétfő

2012.01.09.

Panka a hétvégén kicsit nyűgösebb volt. De még mindig azt lehet mondani ez semmi ahhoz képest, hogy egyes babák milyen hisztiket le tudnak vágni. már a hétvégén emeltem neki a kajcsi adagot és mostanra kiderült lehet ez volt a gond. Tegnap óta megeszik 140-150ml tápszert. Ez este és reggel volt eddig így,napközben a 120-al is megelégszik!!! :-) Ma már nyugis volt. Reggel evett,majd kicsit nézelődött. 10 körül elsétáltunk a boltba,majd délig kinn aludt a babakocsiban a teraszon. Imád kinn aludni. Legalábbis gondolom,hisz órákat tud ott aludni. Na jóóóó,benn is ugyanennyiket! Délben ebédelt,majd 4-kor felkeltettem és evett. Majd nézelődött én meg pakolásztam nála. Összehoztam a szobájában is a tv-t és a kábelt. Így már ott is van adás. Na nem mintha azt nézné,de ha eszik és benn ülök a karosszékben,jó ha megy valami műsor. Általában mese!!!!  Ha alszik akkor is be van kapcsolva,csak azért, hogy ne legyen benn néma csönd nála!!!

Bogica Zsófi barátnőjénél van majd nemsokára jön haza. Ma írtak 2 dogát is(köri,német). A németet holnap fejezik be! A félévi előtt kértem,hogy hajtson rá! Majd kiderül hogy sikerülnek a héten dolgozatok!!!!
Na most megyek mert felkelt Panka a fél órás szunyókálásából. Lassan fürdés!

2012. január 6., péntek

Tejcsi!

Szaporítom azok táborát akiknek tejcsije eltünőben! De nem adom fel,én még szoptatni fogom Pankát!!!!  A kórházban és még itthon is az első héten bőven volt tej,sőt még fejtem is és nem keveset!  Tehát ezt a tejmentes állapotot egy átmeneti tejhiánynak veszem!  Más is járt már így aztán mégis több mint 1 évig szoptatott.
Pankám cicire van rakva többször,eszek homeós bogyót és iszom teákat!

TEÁK: Hipp Natal Bio filteres tea---íze szuper
            Laktoherb filteres tea---íze főrtelmes (tegnap este ittam először,de a siker a lényeg! Az íz most nem     számít!)

HOMEO BOGYÓK:  Urtica Urens 5ch--- már a kórházban elkezdtem
                                    Ricinus Communis 5ch---ma délután megyek érte a gyógyszertárba
                                    Alfalfa D6--- ezt is ma kezdem el délután(ezt szopi előtt 15 perccel kell elszopogatni,és állítólag 15 perc után már láthatóan folyik a tejcsi)  Kíváncsi leszek!!!!!

ÉS PERSZE SOK INNIVALÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  De ez a teák miatt meg is van!

Csinálom a szaporító fejést (7-7-5-5-3-3-1-1perces fejés napi 2x-3x)! Ez a sok dolog közül az egyik csak hat,mert hatnia kell! Én szoptatni fogok,lesz tejcsi!!!



2012. január 2., hétfő

2012.01.02.

Pankám ma reggel fél 8-kor kelt,felöltöztünk,majd reggelizett a pici lány. Sokáig nem kellett várni,mert szokás szerint bealudt. Délelőtt csinálhattam a dolgom. Edina is itt volt tehát nem dolgoztam magam agyonra! Bogica ma még lustizott, elmúlt 9 óra mikor felébredt. Ő is megreggelizett,majd később Szofit megfürdette!  Kajcsink volt,így azzal sem kellett foglalkozni. Mikor megebédeltünk Pankám is úgy gondolta ideje neki is ebédelni. Kajcsizás után most nem aludt vissza,hanem nézelődött. Fél 4-kor  elmentünk sétálni,majd evett és elaludt. Este
8-kor már felébresztettem,hogy ideje pancsizni menni. Bogicám levetkőztette,pelust levette. Kicsit izgult,mert délután mikor tisztába akarta tenni,lepisilte(már második alkalommal) majd kente a popsiját a krémmel és akkor kakilt a nagylány. És Bogi épp belenyúlt krémezés közben a friss épp kibújó kakiba!  Persze mindenki tudja,hogy egy 2 hetes babának milyen mikor kakil! :-)  Megvolt este a fürdés majd a vacsi és most alszik is a nagylány!  Valamikor fél 1 felé fog felébredni,addig én is alszom!

2012. január 1., vasárnap

2012



Ismét eltelt 1 év!!!! Küzdelmes évünk volt,és nem kicsit! DE meglett a gyümölcse!!! Panka baba ott alszik a szobájában,az új házunkban! Kell ennél több! Csupa boldogság most a ház, gyerekzsivaly ezerrel! Bogica és Panka mindent megtesz,hogy nagy nyugalom sose legyen idehaza. :-)  .-)