2012. április 23., hétfő

2012.04.23.

A lányok a múlt heti náthát letudták! Mára egyiknek sincs semmi baja! :-) Bogi holnap már suliban lesz, volt lecke amit 20 óra után csinált. Valahogy elfelejtette! (Hosszú haj, rövid ész!)
Panka napok óta a brrrr szócskát ismételgeti! Nagyon édes ahogy csinálja , és nagyon élvezi is!!!!!!!!!!
Délután Bogica kezdte el etetni! Látni kellett volna, de itt a kép és az elárul mindent!!!  Jaaa és a menü  sárgarépa püré volt!






2012. április 19., csütörtök

9 lépés a zökkenőmentes hozzátáplálás érdekében



1. A babát figyeld, ne az előírásokat! Ő jelezni fogja, mi ízlik neki, és mennyit szeretne belőle elfogyasztani.
2. Ne hagyd, hogy az étkezés állandó harccá váljék! Ha a gyerek nem akar enni, vagy nem annyit, akkor nyugodtan hagyd rá. Nem fog önként éhenhalni!
3. Egyszerre csak egyféle új alapanyaggal kínáld, és várj néhány napot az újabb bevezetéséig.
4. Ültesd az asztalhoz etetőszékben, ha eszik a család. Így látni fogja és megtanulja, hogyan és mit esznek a nagyok.
5. Főzz olyan ételeket a családnak, amiket ő is megkóstolhat, ha kéri. Például párolt, natúr zöldségeket, leveszöldséget, puhára főtt vagy sült húst, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyeret, gyümölcsös gabonakásákat, cukormentes kompótokat, főtt vagy sült krumplit, sütőtököt. A kisbabák elsősorban arra kíváncsiak, mi lehet az, amit anya és apa olyan szívesen eszik.
6. Ne adj veszélyes méretű, tehát túlságosan kicsi ételt (borsót, babot, magvakat) a kezébe. Amíg megtanul jól rágni, ezeket a fontos és egészséges hozzávalókat csak főzve, pépesítve kínáld neki, esetleg kis gombócokká gyúrva. A napraforgómagot, tökmagot is puhára lehet főzni és pépesíteni a zöldség- vagy gyümölcspüré gazdagítására.
7. Ne engedd, hogy étellel a szájában futkosson, másszon, tornázzon. Ez a félrenyelés lehetősége miatt nagyon balesetveszélyes.
8. Olyan ételek evésére szoktasd, amelyek egészségesek, és amiket ti is esztek. Az a legjobb, ha a cukorral, az édességekkel meg sem ismerkedik. A gyümölcsök természetes édessége elegendő!
9. Az étel maradjon étel! Vagyis ne használd se büntetésnek, se jutalomnak, se unaloműzőnek, se megnyugtatásnak.



Forrás: Kismama magazin(www.babaszoba.hu)

Hozzátáplálás


Kezdő ételek
Olyan zöldségekkel, gabonafélékkel és gyümölcsökkel kínáljuk a babát először, amelyek a tapasztalatok szerint ritkán okoznak allergiát. Ezek a következők: burgonya, sárgarépa, alma, szelídgesztenye, sütőtök, cékla, zabpehely, kukoricadara, rizs. Kevésnek tűnik? Pedig nem az! A csecsemőnek még nincs szüksége ennél nagyobb változatosságra.

Burgonya: alaposan megmossuk, majd 200 Celsius-fokos sütőben harminc percig sütjük. Válasszunk sárga héjú fajtát, például Ellát, mert csodálatosan puhára, krémesre sül, villával is könnyedén szétnyomhatjuk. A megsütött krumplit kettévágjuk, kiskanállal kikanalazzuk a belsejét. Ezt kapja a baba! Az a legjobb, ha egy kis anyatejjel keverjük össze, de az is lehet, hogy szétnyomva, magában is szívesen eszi.
Sütőtök: megmossuk, négyfelé vágjuk, majd 200 Celsius-fokos sütőben húsz-harminc perc alatt puhára sütjük. Ettől kezdve ugyanúgy készül, mint a burgonya.
Alma: kínálhatjuk nyersen, almareszelőn pépesítve. Megsüthetjük héjastól (200 Celsius-fokon húsz perc), majd ugyanúgy kikanalazzuk, mint a krumplit vagy a tököt. Így egészen más lesz az íze!
Gesztenye: Pároljunk puhára kevés vízben, fedő alatt néhány szem hámozott, mirelit szelídgesztenyét. Nyomkodjuk szét, és főzőlevével vagy anyatejjel keverve kínáljuk.
Sárgarépa: csavarjuk fóliába az alaposan megmosott sárgarépát. Süssük 200 Celsius-fokon fél órán át. Húzzuk le a héját, majd turmixoljuk össze egy kis anyatejjel.
Rizs: (vagy kukoricadara, zabpehely): Főzzünk puhára két evőkanálnyi rizst körülbelül tizenöt perc alatt, öntsük le róla a vizet, majd turmixoljuk össze a rizst némi anyatejjel.

Két nyersanyagból
Ha az első próbálkozások kedvező fogadtatásra találtak, folytassuk a következő párokkal:
Alma-sütőtök ital: Két evőkanálnyi sültalmapépet és ugyanennyi sütőtökpépet egy deci forralt és lehűtött vízzel vagy anyatejjel összeturmixolunk. Püréváltozat: fele-fele arányban, összesen egy teáscsészényi mennyiségben keverjük a megsütött összetevőket, és anyatejjel vagy forralt vízzel hígítjuk.
Cékla-sütőtök ital: Két-három szeletke hámozott, főtt céklát két evőkanál sütőtökpéppel és egy deci forralt vízzel vagy anyatejjel turmixolunk össze.
Sárgarépa-alma ital: Négy-öt karika héjában sült répát és két evőkanál almakompótot összeturmixolunk egy deci kompótlével vagy anyatejjel. Az almakompót ebben az esetben meghámozott almaszeletek párolását jelenti egy-másfél deciliter vízben.

Tipp: a bébiitalokat kifelé hajló peremű, vastag falú üvegpohárból vagy műanyag bögréből kínáljuk, ne cumisüvegből! Mivel tartalmas italokról van szó, főétkezésként is adhatjuk.

Gesztenyés krumplipüré: az "egy alapanyagos" bekezdésben leírtak szerint elkészítjük, majd egyenlő arányban összevegyítjük a hozzávalókat.
Zabpehelykása almával: Három-négy evőkanál zabpelyhet fél órára beáztatunk, majd vízzel vagy lefejt tejjel sűrűre főzünk. Az almát meghámozzuk, majd nyersen lereszeljük, és a langyosra hűlt zabpehelykásába keverjük. 
Almás gesztenyepüré: A hámozott, párolt almaszeleteket összeturmixoljuk kevés főzővízzel és öt-hat szem gesztenyével.

Tipp: Sózni, cukrozni semmit sem kell! Ezek az alapanyagok eleve édeskések.

Három nyersanyagból
A harmadik összetevő lehet két zöldséghez vagy gyümölcshöz társított kukoricadara, zabpehely vagy rizs, esetleg egy-két kávéskanál olaj. Így kalóriadúsabbá tehetjük a pépet, elősegíthetjük a növényi fehérjék és az A-vitamin hasznosulását. A darát, rizst, zabpelyhet vízben főzzük meg, mielőtt a sütőtökkel, répával vagy céklával, almával összekevernénk.
Mit kapjon először?
Nem kell szigorúan betartanod semmiféle sorrendet! Nagyon változatos, hogy világszerte milyen ételekkel kezdik a hozzátáplálást. Hallgass a józan eszedre! Az első hónapokban könnyen emészthető, tápláló, kevés összetevőből álló ennivalókat kínálj. Nálunk hagyományosan a nyers alma-, banán-, őszibarack- és meggypüré az első, illetve ezek kombinációi. Keverhetsz bele kevés főtt gabonapelyhet is. De kezdhetsz zöldséggel is: sok baba rajong a sütőtökért, a brokkoliért és a krumpliért. Olyan ételt, ami allergiát okozhat, érdemes minél később adni, ezért javasoljuk azt, hogy szopós gyerekeknél várjunk egyéves korig a tejtermékekkel. Így talán sikerül megelőzni az ételallergiát, talán nem, de az biztos, hogy ha tüneteket okoz, mondjuk, a tehéntej, azt nem egy pici babának, hanem egy már nagyobbacskának kell elviselnie.

Forrás: Kismama magazin(www.babaszoba.hu)

Panka 4 hónapos képek











Parád Erzsébet Park Hotel

Néhány mondat a hétvégénkről! Parádra mentünk egy jó nagy csapattal(barátok)! Sokat elárul a népességről, ha azt mondom 14 gyerek volt velünk!!! :-)  Az egész egy szülinapi meglepi volt Zsaninak. Volt is meglepetés mikor kinyílt a szoba ajtó és ott kuporgott közel 35 ember. :-)




Nagyon jó volt, leszámítva azt hogy abszolút nem bababarát szállodáról van szó!  http://www.erzsebetparkhotel.hu/
Tehát, ha 1 év alatti gyermekkel menne valaki inkább válasszon másik szállodát! Nem húzom le a szállodát mert egyébként minden szép!
Azért a negatívumokról pár szóban:
-első emeleti és a legtávolabbi szobát kaptuk(hozzáteszem a szoba nagy volt és szép)DE!!!!
----a bébiőr a lépcsőig működött a leárnyékolások miatt,
----nem volt lift, így én nem mehettem akkor és oda a Pankával amikor szerettem volna,mert két emberes volt a babakocsival lemenni a lépcsőn
---egyszer sem kérdezte meg a recepción senki amikor látták hogy én emelgetem a babakocsit a lépcsőn,hogy segítsenek-e
---ja és ami még elég fura volt,hogy a recepción akinek elvileg képbe kell lennie a szálloda felszereléseivel (hisz telefonon is érdeklődhetnek--tettem én is, de akkor sem kaptam választ csak annyit "NEM TUDOM SAJNÁLOM")
Szóval lementem a recepcióra és megkérdeztem,hogy milyen etetőszék van az étteremben. Az első kérdés felém: -Foglaltam etetőszéket? Majd kis idő múlva szólt a csaj,hogy nem is kell foglalni,DE nem tudja milyen van! Az én kérdésem arra irányult,hogy dönthető-e,nem kaptam választ! Aztán eltelt vagy 10-15 perc mikor is hosszas telefonálgatás után kijött valaki az étteremből ami 3 méterre van a recepciótól.
A vége,hogy agyonhasznált fa etetőszékek voltak,amivel nem lett volna gondom,hisz nagyobb gyerekeknek tökéletesek! DE szerintem ezt tudni kellett volna a recepciósnak, hogy a szálloda milyen etetőszékkel rendelkezik!!!!







2012. április 17., kedd

Szegeden voltam hétfőn...

Szegeden voltam hétfőn, és szerencsére a doki szerint minden rendben. A csomó már csak 1.5 centis és már csak a múltkori bevérzés utáni cucc jött le belőle.  Kaptam még egy adag antibogyót, remélem már tényleg jó lesz!
Majd csak 7.én kell visszamennem.  Addig persze dokibácsimmal telefonon értekezek többször!

Lázas a gyerek

Mit tegyünk, ha úgy érezzük, emelkedik a gyermek testhőmérséklete?

Győződjünk meg róla, hogy jól érezzük-e, és mérjük meg. Három év alatt a hőmérést a végbélben célszerű elvégezni, de tudni kell, hogy a végbélben mért hőmérséklet 5 tized fokkal magasabb a hónaljban mértnél, ezért ebből mindig le kell vonni 5 tized fokot. A testhőmérséklet 37 °C-ig normális. Hőemelkedésről 37 °C és 38 °C között beszélünk, és a láz 38 °C felett kezdődik.

Mit tegyünk, ha hőemelkedése van a gyermeknek?

Mivel a normálisnál magasabb hőmérsékletű gyermek folyadékszükséglete megnő, hajlamossá válik a kiszáradásra. Ezért bőven itassuk szobahőmérsékletű teával, vagy gyümölcslével. Ne takarjuk be paplannal, ne öltöztessük fel melegen, mert az gátolja a hő leadását, és elsősorban csecsemőknél a testhőmérséklet további emelkedését okozhatja. Ilyenkor még gyógyszeres lázcsillapításra nincs szükség. Fontos a gyermek gondos ápolása, gyümölccsel és C-vitaminnal való ellátása, és a gyakori, akár fél óránkénti lázmérés. A mérések idejét és eredményét ajánlott feljegyezni.


Mit tegyünk, ha lázas a gyermek?
A lázat csillapítani kell, mert csecsemőkben és kisgyermekekben a magas láz görcsöt válthat ki. 
A láz kétféle módon csillapítható. Gyógyszerekkel, és fizikai módszerekkel.
Célszerű tartani otthon lázcsillapítót. A patikákban recept nélkül kaphatók a kellemes ízű lázcsillapító szuszpenziók és vény ellenében vásárolhatók meg a kúpok. A kúp felhelye­zését követően 15 percig fogjuk össze a gyermek fenekét, hogy ne tudja kinyomni. Fontos, hogy a gyermek korának megfelelő gyógyszer adag legfeljebb 4 óránként ismételhető.
Amennyiben a láz a lázcsillapító gyógyszer adása ellenére is 39 °C fok fölé emelkedik, a fizikai módszereket is alkalmazni kell. Ennek két módja terjedt el a gyakorlatban.
A priznicelés, mikor hideg vizes törölközővel borítjuk be a beteg testét és a hűtőfürdő mikor a gyermeket langyos (nem hideg) vízbe ültetjük, és várunk, hogy a lassan hozzáadott hideg vízzel együtt a gyermek teste is lehűljön. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe, és szükség esetén többször megismételhető.

Emelkedő testhőmérsékletre hívja fel a figyelmet, ha az addig élénk gyermek csendessé, bágyadttá válik, majd kipirul. Gyorsan emelkedő láz esetén hidegrázást észlelünk.

Többet megtudhatsz, ha ide kattintasz:  www.nasivin.hu

Babanátha

Gyermekkorban a leggyakoribb megbetegedés a nátha. 
Az esetek 70%-ban vírusok, 30%-ban baktériumok okozzák. Egy egészséges gyermek átlagosan évi 6 alkalommal náthás. Közösségbe kerülő, bölcsődét vagy óvodát kezdő gyermekeknél az első évben ez a szám hirtelen 12-14-re nő, ami teljesen természetes jelenség. Az orr nyálkahártya feladata a levegővel a légutakba jutó vírusok, baktériumok és egyéb szennyeződések kiszűrése, a hideg levegő felmelegítése illetve a meleg levegő hűtése. Egészséges emberben, a nedves, csillószőrrel fedett orrnyálkahártyán megtapadó kórokozót, az állandó ritmusos mozgású csillószőrök a garat felé eltávolítják a szervezetből.
Minél fiatalabb a gyermek, annál rosszabbul viseli a náthát. A csecsemők csak az orrukon lélegeznek. Náluk a gátolt orrlégzés szoptatási és alvási képtelenséget is okozhat.
Amikor az orrból vízszerű váladék kezd csöpögni, vagy eldugul, akkor ez annak a jele, hogy az öntisztulás nem volt teljesen sikeres. Ilyenkor fontos az orrváladék folyamatos eltávolítása, és a nyálkahártya duzzanat megszüntetése, hogy megakadályozzuk a kórokozók továbbterjedését, és ezzel meggátoljuk a közelben lévő szervek, a torok, arcüreg, középfül, légcső, tüdő szövődményes megbetegedését. 




Mikor szívjuk le a gyermek orrát?
 
• Ha dugult az orr
• Ha láthatóan váladékozik
• Ha hallhatóan szörcsög
Hogyan távolítsuk el az orrváladékot?
• A gyermeket a hátára fektetjük.
• Még jobb, ha a fej hátralógatott helyzetben van.
• Az egyik oldali orrlyukba steril izotóniás sóoldatot csepegtetünk, és ezt a másik oldali orr félből kiszívjuk.
A mozdulatsort mindkét oldalon elvégezzük.
Miért fontos már a tünetek megjelenésekor, vagyis idejében átöblíteni és leszívni az orrot?

A megfelelően végzett orrátöblítés és leszívás nem okozhat kárt, még akkor sem, ha óránként megismételjük. Viszont megelőzhetjük vele, hogy az orrban pangó fertőzött váladék a garat falán lecsorogva az orrmandula a torokmandula vagy a fülkürtön keresztül a középfül gyulladását idézze elő, hogy a kórokozók a légutakban előre haladva légcsőhurutot majd tüdőgyulladást hozzanak létre, vagy a lenyelt váladék hasfájást, gyomorhurutot okozzon. Az idejében elvégzett orrátöblítésekkel eltávolítható a gennyes váladék az orrüregből, ezzel megelőzhető a láz kialakulása és az antibiotikum szedésétől is megkímélhetjük a gyermeket.
Jótanácsok náthásoknak
• Itassunk sok meleg folyadékot a náthás gyermekkel! Ahhoz, hogy az orrnyálkahártya megfelelő mennyiségű váladékot tudjon termelni, és ezzel képes legyen a tisztulásra, szükség van a bőséges folyadékra.
• Célszerű kamillával párásítani a helyiségben, mert a száraz nyálkahártya nem képes a tisztulásra.
• A nátha alatt adjunk minden nap friss gyümölcsöt, vagy C-vitamint a gyermeknek.
• Kerüljük a mentoltartalmú illóolajokat. Ezek csak felnőtteknek adhatók.
• Az orrdugulás és az orrváladék besűrűsödése ellen, illetve annak oldására 2-3 napig adható a nyákoldó hatású növényi köptető szirup.
• Tanítsuk meg és szoktassuk rá minél hamarabb gyermekünket a helyes orrfújási technikára. Vagyis arra, hogy mindig csak az egyik orrlyukat fújjuk, míg a másikat befogjuk.



Többet megtudhatsz, ha ide kattintasz:  www.nasivin.hu




    A két lány beteg!

    :-(  Az elmúlt napok történését nem ezzel szerettem volna kezdeni! A lányok betegek! Szerencsére semmi komoly, náthásak!
    Bogi jobban, ő folyamatosan fújja az orrát, rekedt fáj a torka. Kapott gyógyszert, holnap még biztos nem mehet suliba, de csütörtökön már igen ha jobban van.
    Panka náthás, de tüdeje körül semmi zörej! :-)  Kapott ő is gyógyit! Mindketten homeós cuccokat!
    Pici lány nyűgös, most nagyon anya kezében szeret lenni. :-)

    2012. április 10., kedd

    Szegeden

    Ma ismét megjártam Szegedet! A csomó most kisebb, már csak 2.5cm nagyságú. Részlegesen újratelítődött,a mit kiürítettek ismét. Most csak 2ml-nyi volt a fecskendőben!  Mikor beadta a kiszívott csomó üregébe az antibiotikumot és kihúzta a tűt, írtóra fájt. Sajna ismét megszúrt és leszívta megint, mert elkezdett belül vérezni és a csomó elkezdett nőni! Egy újabb szívás és fájdalom! Jó sokáig fájt utána. Szerencsére már elmúlt. Hétfőn ismét menni kell! Remélem már utoljára! 

    2012. április 7., szombat

    Húsvét

    húsvét napjainkban a keresztények legfontosabb ünnepe, de a valláson kívül is a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (aHold állásának megfelelően) tartanak. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítéseután – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. Az eredetileg zsidó vallási ünnep (héber nyelven pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.

    Húsvéti népszokások 

    Húsvétvasárnap 

    Ehhez a naphoz tartozott az ételszentelés hagyománya. A délelőtti misére letakart kosárral mentek a hívők, melyben bárányhús, kalács, tojás, sonka és bor volt. A húsvéti bárány Jézus áldozatát, a bor Krisztus vérét jelképezi. A tojás pedig az újjászületés jelképe. Az egészben főtt tojás ugyanakkor a családi összetartást is jelképezi. A magyar néphagyomány szerint a családtagoknak együtt kellett elfogyasztaniuk a húsvéti tojásokat, hogy ha valamikor eltévednének az életben, mindig eszükbe jusson, hogy kivel fogyasztották el a húsvéti ételeket, és mindig hazataláljanak. A húsvét ünnepe akkora ünnep az egyházban, hogy nem egy napon keresztül, hanem nyolc napon keresztül ünnepelik. Utána még több héten át húsvéti idő van.

    Húsvéthétfő 

    Ezen a napon sok népszokás él, például a locsolkodás, a hímes tojás ajándékozás. A víz megtisztító, megújító erejébe vetett hit az alapja ennek a szokásnak, mely aztán idővel, mint kölnivízzel való locsolás maradt fenn napjainkig. Bibliai eredetet is tulajdonítanak a locsolkodás hagyományának, eszerint a Krisztus sírját őrző katonák a feltámadás hírét vevő, ujjongó asszonyokat igyekeztek lecsendesíteni úgy, hogy lelocsolták őket. Régi korokban a piros színnek védő erőt tulajdonítottak. A húsvéti tojások piros színe egyes feltételezések szerint Krisztus vérét jelképezi. A tojásfestés szokása és a tojások díszítése az egész világon elterjedt. Más vélekedések szerint a húsvét eredetileg a termékenység ünnepe, amely segítségével szerették volna az emberek a bő termést, és a háziállatok szaporulatát kívánni. Így kötődik a nyúl a tojáshoz, mivel a nyúl szapora állat, a tojás pedig magában hordozza az élet ígéretét. A locsolkodás is az öntözés utánzásával a bő termést hivatott jelképezni.

    Az első bébidesszert!

    Ízesített pépeket már eszik egy ideje Panka! Amiket nagyon szeret, persze kanállal!  Almát és banánt is már kapott. Most viszont Hipp(sütőtök almával) bébidesszertet uzsonnázott egy fél üveggel! Nem gondoltam volna,hogy az új íz (sütőtök) ennyire bejön a nagylánynak! Nagyon ügyesen ette és szinte remegett az újabb falatért!  Egy kis tea után alvás következett! Még mindig alszik az én kis picurkám!

    Bogi nemsokára hazaér Bajáról! Apa meg a pecázásból! :-)

    Kertészkedés!

    A héten elkezdtük nagyüzemben a kerti munkákat! a fák-bokrok 90%-át ki kell venni! vagyis már ki is vettük! Annyira el volt hanyagolva a kert,hogy azt el sem lehet mondani. Az összes növény összenőve, volt olyan ami nem is látszódott, hogy ott van! Most árok mindkét oldalon a kocsibeállónál. A kerti világítást is lecseréljük, plussz még bővítjük ami már megvan! A kerti öntözőrendszer is félig már fel van szedve, de kedden jön a nagyobb meló vele. Egy jó részét felszedik mert nincs rá szükség, a többit meg helyrehozzák.  Lesz még mit csinálni!!!  Ahogy haladok majd teszek fel képeket!
    Az idei muskátli ültetésem is ma megtörtént. Lett 8 nagy balkonládával. 1-1 a gyerekek ablakában és 3-3 a nappali nagy ablakaiban. Piros és fehér folyós muskátli. Már szépek és milyen szépek lesznek !!!!

    Panka is kinn volt az udvaron délután jó sokat. Mikor végeztem a kinti munkával leültünk az udvar közepére a fűre és néztük ahogy szaladgál körbe-körbe a Szofi! Élvezi a nagy teret! Panka meg élvezte ahogy szaladgál körülöttünk a kutyus és nagyokat nevetett!

    2012. április 3., kedd

    Mellgyulladás!

    Március eleje óta minden héten Szegedre megyünk! Jobb cici és a csomó története miatt!  Azon kívül,hogy ott van a csomó és néha érzékeny semmi panasz!  Pedig lehetne a doki elmondása szerint! Orvosi vélemény: krónikus abscessus).  Hetente leszívja,de eddig újratelítődött.A múlt héten már sokkal kisebb volt,de mostanra már ismét jókora csomó képződött(38mm a legnagyobb kiterjedése)! Most 10-12 milit szívtak le. Az első kettő alaklommal elküldték citológiára annak eredménye jó volt--genny és némi baktérium.Akkor kaptam rá antibiotikumot. Most is gondolkozott rajta a dokinő, de inkább felhívta a prof.-om és megbeszélték,hogy átküldik a mostani adagom is vizsgálatra de most egy összetettebb dolgot kérnek! Én mint ügyes beteg, elvittem és leadtam a cuccot!!!  Jövő héten a leszívás után kapok a cickóba egy szurit(antibiotikum)! Prof. felírta(Gentamicin-Chinoin inj.) és már ki is váltottam!



    Az elmúlt pár hét!

    Mostanában annyiszor írom, hogy jövök és beszámolok mi is történik velünk! DE valahogy mégsem ülök ide a gép elé és kezdek neki az írásnak!

    Az elmúlt két hét történései röviden!  Először is Csabi szülinapja volt 20.-án. Bogicától és Pankától 1-1 szép rajzot kapott apa. Igen Pankától is!!! Bogica kitalálta, hogy megfogja Panka kezét és majd így rajzolnak egy szívecskét! Hát sikerült!!!
    Kapott még apa egy családi wellnest,teljes ellátással  Hajdúszoboszlón a Hotel Aurum****-ban. A héten beszélem le a hotellal, hogy májusban mikor mehetünk! Azért csak akkor, mert lesz még egy kis kiruccanásunk biztos. Hisz közeledik a húsvét!





    Zsaniék itt voltak,hoztak fincsi tortát!  Persze a gyerekek már alig várták a vacsi végét,hogy gyertya elfújás legyen!!!





    A következő napok szinte egyformán jól teltek! Csabi pecázott sokat vagyis amikor az ideje engedte,volt amikor Bogi is vele volt! fogja és hozza haza a szép nagy halacskákat!  Úgy mondom mintha szeretném is, pedig nem. Néha megeszem, de nem ez a jellemző!!! :-)

    A múlt szombaton babaúszáson voltunk Pankával! Nagyon édes volt, imádja a vizet,de ezt már tudtuk! Az úszás végén már víz alatt is volt picit!  Videó készült, majd megpróbálom ide is beszerkeszteni!