2014. július 15., kedd

9 dolog, amit nem tudtál magadról, mielőtt anya lettél!

9 dolog, amit nem tudtál magadról, mielőtt anya lettél:
1) Képes vagy 1mp alatt sprintelni 10 méteren, amikor a játszótéren a gyermeked bömbölni kezd.
2) Az emberi lény napi 4 óra alvással óránként megszakítva is képes életben maradni.
3) Az edzőteremben 5 percig lengetve egy 8 kilós súlyzót, izomlázad lesz. Otthon órákig lengetve a 8 kilós babát, nem lesz (és még csak nem is karcsúsít, mint az edzőterem, pedig igazán megérdemelnéd :))
4) Képes vagy azzal lefoglalni csillagászati képletek megoldására és a világbéka megteremtésére is alkalmas agysejtjeidet, hogy van-e elég kaki, hány napja nem volt kaki, a bilibe megy-e már a kaki. És akkor ezek tűnnek a világegyetem legnagyobb problémáinak.
5) Tudsz úgy is aludni, hogy közben pontosan hallod a babád minden moccanását és közben meg is tudod beszélni magaddal, hogy most nem kell még felkelned, mert ezek még nem segélykérő hangok.
6) 10 perc szabadidő alatt is képes vagy elvégezni az alábbi tevékenységeket: hajmosás, zuhany, szemöldökszedés, lábszőrtelenítés, reggeli, manikűr, hátradőlés a fotelben egy magazinnal és a végén úgy érzed, soha nem voltál még kipihentebb.
7) Képes vagy elemet cserélni a zenélőforgóban bicskával, ollóval, kiskéssel vagy bármilyen kezed ügyébe eső szerszámmal, ami belefér a lyukba, mindössze 3mp alatt. Minél hangosabban sír a babád, annál gyorsabban vagy rá képes.
8) Sokkal több gyerekdalt ismersz, mint gondolnád. De csak a dallamukat. A szövegüket te költöd hozzá. És igen: most kiderül, hogy egy költő veszett el benned.
9) A babakacaj függővé tesz: mindent megteszel, hogy újra és újra hallhasd 

2014. július 13., vasárnap

6hó - ebéd, uzsonna

Ma délben Marci a húslevesből kapott, tele is lett a pocak. Uzsira alma-sárgadinnye-babakeksz volt a menü. Az almát  megpároltam a sárgadinnyével majd leturmixoltam, az egyik felébe 2 kis milupás babakekszet tettem a másik fele megy a fagyóba a jövő hét valamelyik napjára!  Nagyon ízlett, a végén még adnom kellett neki, mert kért még! :-)


2014. július 12., szombat

Marci fél éves!

Kicsi legénykénk már fél éves! Hihetetlen mennyire gyorsan szalad az idő!


Panka szobatiszta



Egy mérföldkő a szülő és a gyerek életében is, amikor először sikerül a bilibe vagy a WC-be „landoltatni” a pelenka helyett. Továbbá nem kis megtakarítás, amikor már nem kell többé pelust vásárolni.

Ezt már 2-3 hónapja is írhattam volna, de most már mondhatom, hogy 100%! Eddig csak 99 volt. A dolog a következő csomag pelenka nem megvételével kezdődött. Hisz minek vegyek ha a nap végére totál szárazon dobom ki a pelust!!! Az első pillanattól kezdve pisiléssel semmi gond nem volt, még éjjel sem volt pelus és akkor sem történt baj.  Csak az a kaki dolog sikerült néha a nagylánybugyiba. mostanra az is rendben úgyhogy már minden szuper!!!

Nagyon összetett dolog a leszoktatás, és az esetleges visszatérő kaki- és pisibalesetek kérdése. Ennek az oka lehet pszichés is, de sokszor csak a gyerkőc lustaságán múlik a dolog.Egy jó eszköz kiválasztása is közelebb vihet minket ahhoz, hogy a gyerkőc megszeresse a bilit vagy a WC-n trónolást. Ugyanis nem ritka, hogy a bili egyszerűen kényelmetlen, és ezért nem szeret rajta csücsülni a gyermek. A WC szűkítőknél a biztonságérzet nagyon fontos, ezért figyeljünk oda, hogy a WC deszka semmiképpen se mozogjon.


Marci és a fogacska!!!

És íme az első fogacskája az én drága babámnak.Július eljén kibújt minden sírás-láz-nem alvás nélkül. Sokan megszenvednek a fogacskákkal, remélem a többi is ilyen nyugisan bújik majd ki. Pannusnál  és  Boginál sem volt gond a fogacskák kibújásával!


Gyerekek-nyár

Mindenki jól van... most már!!! 3 hétig betegek voltak a kicsik, Pannus is megfázott, ő könnyebben viselte mint Marci. Marcikámnak ismét a bronhitise, ami már sípolós levegővétellel párosult. Asztmás tünetek, reméljük kinövi. Itthon megy a sópárologtató, járunk sószobába heti 2-3 alkalommal. Mikor hogy sikerül eljutni!  Bogi suli után elment hittan táborba, majd hazajött és másnap ment is az apjához 2 hétre. 20.-án jön csak haza! Hosszú idő, de ez van!

Fehértón még csak 4 napot voltunk, ennek a fránya időjárásnak köszönhetően. A jövő héten remélem kijutunk ismét pár napra + a hétv égére(Sőrfesztivál)!