2011. augusztus 1., hétfő

Rooibos tea kismamáknak és kisgyermeknek...

A rooibos tea (vörös tea) azon ritka teák közé tartozik, melynek nincs semmiféle élénkítő hatása, mivel nincs benne tein.
Egy kismama a terhesség idején bátran fogyaszthatja ezt a kellemes ízű teát.
Csecsemőknek is bátran adható a rooibos tea, egyrészt azért, mert nincs élénkítő hatása, másrészt pedig azért, mert jó hatással van a bél-és gyomorgörcsökre.
Fontos megjegyezni azt is, hogy csersavat sem tartalmaz a rooibos tea főzete. Akik érzékenyebb gyomrúak, azok is bátran fogyaszthatják, mert semmiféle gyomorpanaszt nem fog okozni a rooibos tea, sőt kifejezetten enyhíti a gyomorégést.
A rooibos tea íze önmagában is édeskés, nem szükséges ízesíteni. Ez különösen jó a gyermekek szempontjából. Ráadásul ezen tulajdonságánál fogva a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Édes, viszont kalóriát nem tartalmaz.
Nagyon kellemes íz érhető el avval, ha a rooibos teát szárított gyümölccsel keverjük össze, és így főzzük ki.
Többféle gyermekeknek való tea is kapható az üzletekben, melyeknek filterei rooibos tea és valamely szárított gyümölcs keverékét tartalmazzák.
Mindemellett vitamin és ásványi anyag forrás is a rooibos tea. Vastartalmánál és réztartalmánál fogva a vérszegénységben szenvedőknek előnyös a fogyasztása. E-vitaminban és C-vitaminban is gazdag, mely az immunerősítésben nagy szerepet játszik.
Az eredeti rooibos tea nem tartalmaz színező anyagokat, főzete önmagában aranyló vörös, innen kapta a vörös tea elnevezést is.

Nincsenek megjegyzések: