2012. november 22., csütörtök

M2-családbarát, szórakoztató és értékteremtő tartalmakkal

Klasszikus gyermek- és ifjúsági csatornává alakul át december 22-től az M2, amely erőszakmentes,családbarát, szórakoztató és értékteremtő tartalmakkal várja nézőit. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az MTV Zrt. úgy tervezi, hogy az új gyerekcsatorna a hagyományok és az újdonságok ötvözésével teremt majd szórakozási alternatívát.

A 3–12 éves korosztálynak reggel 6-tól 20 óráig kínálnak műsorokat, utána a felnőtteknek szóló programoké lesz a képernyő. Este közszolgálati értékeket közvetítő, szórakoztató, ismeretterjesztő, zenei és sportműsorok várják a nézőket.
A közmédia vezetése azért döntött a gyerekcsatorna létrehozásáról, mert úgy látják, szükség van egy ilyen jellegű, a 3–12 éveseknek szóló, erőszakmentes tartalmat sugárzó televíziócsatornára. Medveczky Balázs, az MTV Zrt. vezérigazgatója szerint a gyerekeket nem lehet eltiltani a képernyőtől, legfeljebb befolyásolni lehet, mit nézzenek, hiszen alakuló világképükre erős hatással van az, hogy mit látnak a televízióban. „Óriási a felelősségünk abban, min nőnek fel a gyerekek, akik egyébként átlagosan napi 4 órát töltenek a képernyő előtt” – tette hozzá.

A Magyar Televízióban évtizedekkel ezelőtt készültek a gyerekeknek, fiataloknak szóló műsorok, és szerinte sok szülő, nagyszülő kérte, hogy ezeket megmutathassák gyerekeiknek, unokáiknak. „Mutassuk meg a Mirr-Murrt, a Vukot, a Frakkot, a Süsüt, a Futrinka utcát” – sorolta, hozzátéve, hogy ezt figyelembe véve alakították ki az induló műsorstruktúrát, ám nem tettek le arról sem, hogy egyre több saját gyártású produkcióval színesítsék a műsorfolyamot.

Forrás: www.nlc.hu

Nincsenek megjegyzések: