2010. augusztus 4., szerda

Testen kivüli megtermékenyités

Pár dolog a lombik eljárásról! Sokat olvasok mostanában róla, hisz az elkövetkező időszakban érinteni fog minket, közvetlen közelről részese leszünk a programnak! Remélem mielőbb sikerül és nem kell sokat várnunk a babára esetleg a babákra.





Testen kívüli (in vitro) megtermékenyítés Az első ilyen beavatkozást 1978-ban hajtották végre és az eljárás a "lombikbébi" elnevezést kapta. Az eljárás általában hét lépésből áll:






1. Meddőségi gyógyszereket adnak a petesejt érésének stimulálására.


2. A tüszőérést naponta ellenőrzik.


3. Gyógyszerrel segítik elő a petesejt érését, így a petesejt kivétele ovuláció előtt megtörténhet.


4. Az érett petesejtet vékony tűvel leszívják.


5. A petesejtek érettségét laboratóriumban megvizsgálják.


6. Az átmosott és előkészített spermiumokat egy csészében összekeverik a petesejttel.


7. A megtermékenyített petesejtet nyolcsejtes állapotában (ekkor már embriónak hívjuk) egy vékony cső segítségével a méhbe vezetik.






Ez a módszer fog nekünk is segíteni, ha minden igaz már októberben-novemberben. Persze ha minden rendben lesz az eredményekkel! És már miért ne lenne rendben!!!!






Növelhetjük a terhesség esélyét, ha figyelembe vesszük a következőket:


Csökkentsük a dohányzást vagy szokjunk le róla! A dohányzásnak szerepe van a csökkent spermiumszámban, és dohányzó nőknél az újszülött súlya kisebb.


Hagyjuk abba az alkoholfogyasztást, a marihuánát és a túlzott kávéivást! Férfiaknál csökkenti a spermiumszámot, nőknél a termékenység valószínűségét.


Csökkentsük a túl erős sportolást! Férfiaknál az intenzív edzések szintén csökkent spermiumszámhoz vezetnek, nőknél pedig elmaradhat a menstruáció:


Házaséletünk legyen kiegyensúlyozott! Ne kényszerből szeretkezzünk a "megfelelő időpontban", hanem cselekedjünk vágyaink szerint!


A férfiak szokjanak le a forró fürdőről! Ez inkább lelassítja a spermiumképződést, mint a szoros alsónadrág.


Kezdjünk egészséges életmódot folytatni! Idetartozik az egészséges étrend, a rendszeres, mértéktartó testedzés.


Adjunk esélyt a spermiumnak! Alkalmazzunk olyan közösülési helyzeteket, melyek elősegítik a teherbeesést, és szeretkezés után ne rohanjunk rögtön a fürdőszobába, hanem maradjunk ágyban egy fél óráig, mivel a spermiumok ekkor kezdik meg útjukat a petesejthez.

Nincsenek megjegyzések: