2011. szeptember 8., csütörtök

Vérvétel!

Egy gyors helyzetjelentés! :-)  Jól vagyunk,picuri sokat mocorog,de ez a dolga!!!! Ma megjártam a kórházat a cukorterheléses vérvétel miatt. 3x vettek vért 0'-601-120' percest. Pisilnom kellet az első és utolsó után! A bal kezemen a vérvétel helye még mindig fáj,picit be is kékült. A jobb oldalon semmi nem látszik pedig azt 2x szúrták! A cukros lötty iható volt,sikerült szinte egy húzóra meginnom a az egészet! Holnap lesz eredménye! Remélem minden rendben.Majd este hívom a dokim és beszámolok mi a helyzet!
Egy pár dolog erről a vérvételről!

Vérkép ellenőrzés, máj- és vesefunkció, Rh-ellenanyag szűrés (csak Rh negatív anyáknál), terheléses vércukor vizsgálat (OGTT). A terheléses vércukor vizsgálat nagyon fontos, a látens terhességi cukorbetegséget szűrjük vele. Egy éhgyomri vércukor és 75 gramm cukrot tartalmazó szirup megivása utáni két órás vércukor eredmény összehasonlításából tudunk következtetni a szénhidrát anyagcserére.
Néhány fontos dolog a terheléses vércukor vizsgálattal kapcsolatban:
  • Ha valakinek a vizsgálat előtt kóros éhgyomri vércukorértéket mértek, tilos elvégezni a cukorterhelést.
  • A vizsgálatelőtti este még 8 óra előtt mindenképpen vacsorázzunk, de ne túl szénhidrátdúsat, utána reggelig éhgyomorra kell maradni.
  • Tipp: A cukorszirup elfogyasztása kellemesebb, ha limonádéként készítjük el. A vizsgálat előtti este a cukrot, citromlevet és annyi vizet, amennyit egyszerre meg bírunk inni, keverjük össze és tegyük be a hűtőbe. Így reggel újbóli felkavarás után egy hideg, bár eléggé szirupos limonádét nyerünk. A citromlé nem befolyásolja a vizsgálatot.------------------------Ezt én nem tudtam megcsinálni,hisz ott a laborban kutyulták össze a löttyöt és azt kellett meginni! DE lement!!!

Nincsenek megjegyzések: