2011. november 19., szombat

35.terhességi hét

A 35 hetes, két és fél kilós magzat bőre a zsírpárnáknak köszönhetően egyre jobban kisimul és színe is kevésbé pirosas. Tüdeje már szinte teljesen alkalmas a kinti életre. Ahogy idegrendszere tökéletesedik, egyre többet van ébren. Szemét gyakran nyitogatja, a fény fordítja fejét. 
Hossza 43.5 cm, súlya 2400 gramm.

35 hetes magzat méretei (Hadlock féle számítás):
BPD: 8,6 cm; AC: 31 cm; HC: 31,4 cm; FL: 6,9 cm



A méh teteje már olyan magasan található, hogy megnehezíti számodra a levegővételt. A 36. hét után már jobb lesz a helyzet, mert a baba feje „leszáll”, azaz rögzül a medence bemenetben és így a méh is lejjebb kerül, kevésbé nyomva a tüdőt és a gyomrot. Hogy ne legyen minden fenékig tejfel, a leszállt fejecske viszont a hólyagot fogja még inkább terhelni, úgyhogy bár a levegővétel könnyebb lesz, de a mellékhelységeknek egyre gyakoribb vendége leszel. 
Már csak hetek választanak el a baba érkezésétől. Ha eddig nem tettétek, akkor most már feltétlenül kezdjétek intézni a bevásárlást és a kórházi csomag összekészítését. Ha szeretnéd tudni, hogy mi szükséges a baba fogadásához, akkor ITT >> találsz egy listát a szükséges holmikról. A kórházi csomag összeállításához is szeretnénk segítséget nyújtani. IDE >> kattintva megnézheted, hogy mi kerüljön a táskába. 




Nincsenek megjegyzések: