2011. október 15., szombat

Kórházi csomag!

Ma keresgéltem,hogy mit is kell összekészíteni a kórházi csomagba! Pár dolgot vennem kell még,de egyébként megvan minden.Be a bőröndbe és meglehet nyugodni,hogy a kellő időpontban semmi nem marad el!






Íme a lista:



Szülőszobára:

Szendvics, csoki, keksz, ásványvíz (érdemes az apukára is gondolni, mert ha a vajúdás és szülés közben nem is, de a kicsi megérkezése után, a 2-3 órás megőrzés alatt biztosan éhesek, szomjasak lesztek).
Szőlőcukor (a vajúdás alatt enni nem érdemes, de egy-két szem szőlőcukor sok erőt adhat).
Homeopátiás bogyók (mindenki másképp vélekedik, hogy segít-e, vagy sem... próba szerencse).

Papucs a tusoláshoz (ez mindvégig nagyon hasznos, még a legtisztább környezetben is előfordult már, hogy valaki gombát vitt haza).
WC papír, papír zsebkendő (nálam még fertőtlenítő kendő is volt, hogy a klotyót letöröljem, mert ugye ilyen állapotban ember legyen a talpán, aki nem ül rá).
Törölköző, köntös, tusfürdő (a legtöbb helyen beöntés után lehetőség adódik a tusolásra).
Hálóing, bugyi, nagyméretű betét (Tena Lady Long), benti papucs (a saját szobádba azért csak be kell jutni valamiben).
Óra (az összehúzódások között eltelt idő méréséhez).
Fényképező, kamera (hogy az első fotók, felvételek elkészülhessenek).
Személyi igazolvány, TAJ kártya, lakcímkártya, eddigi leletek, terheskönyv, házassági anyakönyvi kivonat - egy hónapnál nem régebbi, vagy apasági nyilatkozat (ezeket már itt el fogják kérni.).

A bent töltött napokra:

Hálóing 3-4 db (legjobb a felül gombos, hogy egyszerűbb legyen szoptatni, de bármilyen jó... Nekem pl. nincs is hálóingem, úgyhogy pizsamát vittem be. A célnak tökéletesen megfelel.).
Bugyik (létezik neccbugyi, eldobható bugyi, de tényleg bármilyen jó, a lényeg, hogy a nagy méretű betétet jól tartsa, a hasat ne nyomja, ha császárral szülnél, és nem árt, ha sötét színű).
Betét (nagy méretű, sok-sok-sok).
Papucs (2 db. tusoláshoz és a benti tartózkodáshoz. A szülőszobai pakkba már be van készítve.).
Szoptatós melltartók, melltartó betét, mellápoló kenőcs, mellszívó, fertőtlenítő tabletta vagy folyadék (a betétből is érdemes jó párat betenni, mert ha szerencsés vagy és belövell a tej, akkor bizony kelleni fog).
Törölközők, tusfürdő, sampon, folyékony szappan, köntös, fogkefe, fogkrém (Csomagolj sötét színű nagy méretű törölközőket, mert garantáltan az első tusolás után véres lesz a törölköző kicsit, fölösleges cserélgetni, a sötét alapon nem látszik annyira).
WC papír, WC ülőkére papír, vagy fertőtlenítő kendő, papír zsebkendő (lehetőleg szuperpuha legyen).
Evőeszköz, tányér, pohár, szalvéta, mosogatószer, mosogatószivacs, konzervbontó
Szoptatós tea, cukor, méz (segít a tejbelövellésben).
Mobiltelefon, telefontöltő, fényképező, pótelem, vagy akksitöltő, MP3 lejátszó, olvasnivaló.

Nincsenek megjegyzések: