2011. október 14., péntek

Már a 31.hétbe léptem!

Ma megkezdtem a 31. hetet! Furcsa belegondolni,hogy nem is olyan sokára vége! Szeretek pocakos lenni,be kell vallanom nagyon élvezem!

A 31 hetes magzat már másfél kilót nyom, megjelennek rajta a kis zsírpárnácskák. Apró körmei már az ujjak hegyéig érnek. Ahogy idegrendszere tökéletesedik, egyre összetettebb mozgáskoordinációra képes. Hőszabályozása is működik, lényegében a tüdején kívül minden szerve alkalmas lenne a kinti életre.
Hossza 39 cm, súlya 1600 gramm.

31 hetes magzat méretei (Hadlock féle számítás):
BPD: 7,8 cm; AC: 27 cm; HC: 28,6 cm; FL: 6 cm



A babák általában a 30-32. hét között a legaktívabbak. Jellemzően ilyenkor fordulnak meg és mikor a baba feje ráfekszik a medence bemenetére, akkor forgolódás közben okozhat kellemetlen érzéseket a mama számára. Nyomhatja a húgyhólyagot is, ami miatt sűrűsödnek a mosdóba járások, sőt, egy-egy erősebb mozdulata miatt akár néhány csepp vizelet távozhat is. Mivel most még elég helye van a mozgásra, nemcsak ficánkol, hanem rúghat is, amivel akár kisebb fájdalmat is képes okozni.

1 megjegyzés:

Teuvo Vehkalahti írta...

Greetings from Finland. This, through a blog is a great get to know other countries and their people, nature and culture. Come take a look Teuvo images and blog to tell all your friends that your country flag will stand up to my collection of flag higher. Sincerely, Teuvo Vehkalahti Finland