2011. március 30., szerda

Holnapi történések!

Ha a stimuláció végén a  tüszők elérték a megfelelő méretet abbahagyják a hormonok adagolását és következhet a repesztés. Ez egy újabb hormonnal történik, melynek beadását követően 36 órával repednek a tüszők. Vagyis létkérdéssé válik a pontos időzítés.
A repesztő-szuri beadása után másfél nappal következik a punkció, vagyis a petesejtek leszívása.
Ez altatásban történik. Egy megfelelő célszerszámmal átszúrják a hüvely falát, a hasüregen keresztül eljutnak a petefészkekig és kiszívják onnan az érett, éppen repedni készülő tüszőket.
Az asszonykának a beavatkozás után néhány óra fekvés javasolt. Megvizsgálják és osztályozzák a nyert petesejteket. Majd jön az eredményhirdetés. Azt lehet mondani, hogy általában 6-10 petesejtet produkálnak a páciensek. Persze mindez függ a stimuláció során alkalmazott gyógyszerektől és azok minőségétől, valamint attól, hogy az illető hogyan reagál ezekre a készítményekre.
Ezalatt a családfő intim kapcsolatba kerül egy üvegcsével. A spermiumokat szelektálják és előkészítik a nagy találkozásra.
 A megtermékenyítés kétféle képen történhet.
Ha megfelelő a spermiumok száma és minősége, akkor egyszerűen ráengedik őket a petesejtekre és győzzön a jobbik. Vagyis itt még valamennyire érvényesül a természetes szelekció.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon-nagyon drukkolok!!! Nagyon izgatott voltam én is a punkciókor, és mikor felébredtem, és közölték, hogy 14 db petesejtet sikerült leszívni, sírva fakadtam. Nekünk sajnos ICSI volt, tehát nem volt természetes szelekció.
Kívánom a legjobbakat, és nagyon szorítok nektek.