2011. január 21., péntek

Magyar találmány segít a meddő nőkön!

Jó ez a cikk,csak a lényeg maradt le belőle. Mi is ez a valami?????????

Létezik egy magyar találmány, ami sok esetben segít a meddõ nõkön, mindenféle durva beavatkozás nélkül. A kevesek által ismert vakcinát csak kevés nõgyógyász ismeri, ajánlja a pácienseknek.

Háromszázezer meddő pár, azaz háromszázezer meddő nő. A statisztikák szerint ilyen sokan álmodoznak Magyarországon hiába arról, hogy édesanyák lehessenek. Közülük évente csupán tízezren jutnak el a meddőségi központokba - lombik programra, és csak húsz százalékuknak születik gyermeke e beavatkozások után. Dr. Lázár Erika szülész – nőgyógyász szakorvos szerint sok asszony megkímélhetné magát ettől a procedúrától, ha előtte a magyar vakcinával kezeltetné magát. A gond csak az, hogy sok orvos nem ismeri a készítmény jótékony hatását a meddőségi gondokra, és többnyire a gyógyszertárakban is csak rendelésre beszerezhető.
Két injekció és várandós lett:
-Három alkalommal volt sikertelen terhességem. – mondja Krisztina – Először a baba koponyája nem fejlődött megfelelően, azért kellett megszakítani. Másodszor és harmadszor magától halt el az embrió. Aztán pedig már egyáltalán nem lettem várandós. Elkeseredett voltam és tanácstalan, először amiatt, hogy elvesztettem a babákat, aztán azért, mert úgy éreztem, már semmi esélyem arra, hogy ismét áldott állapotba kerüljek. A legrosszabb azonban mégiscsak az, hogy senki nem adott igazi magyarázatot arra, miért nem sikerül. Amikor hallottam Dr. Lázár Erikáról, hogy ő olyan orvos, aki a meddőséggel is foglalkozik, elmentem hozzá. Kipróbáltuk a vakcinát, gondoltam, nincs mit vesztenem. Csak ezt az egy megoldást láttam magam előtt. Én lepődtem meg a legjobban, amikor a második injekció után kiderült: kisbabát várok. Az oltásokat folytattuk tovább. A terhességem zavartalan volt és végre édesanya lettem! Olyan régen vágytam már gyerekre, számomra nem létezik ennél nagyobb boldogság a földön. Szinte már morbid, hogy néhány injekció oldotta meg az egyébként megoldhatatlannak tűnő gondomat. – Krisztina csak egy a sok ezer anyuka közül, aki a készítménynek köszönheti azt, hogy kisbabája született.

Nincs gyulladás, van terhesség:De mit is tud ez a vakcina? Az 1969 – ben Dr. Újhelyi Károly Kossuth díjas mikorobiológus által kifejlesztett gyógyszer valójában a krónikus nőgyógyászati gyulladások gyógyítására és megelőzésére szolgál. De mi köze ennek a fogantatáshoz és a zavartalan terhességhez?
- A nemi élet elkezdésével megkezdődnek a nőgyógyászati gondok is. – mondja Dr. Lázár Erika. – Mivel a hüvelybemenet védtelenné válik, a kórokozóknak sokkal könnyebb dolguk van. Emellett régen a nők a szüzességüket csak a nászéjszakán veszítették el és egész életükben csak a férjükkel éltek szexuális életet. A mai szabad szex, az, hogy a nőnek egyre több partnere van élete során, igazán kedvez a hüvelyi fertőzéseknek, vagy ami még rosszabb, gyulladásoknak. Sok nő tünetmentes, így előfordul, hogy csak akkor derül ki probléma, amikor petefészek gyulladásig fajul a dolog és már fájdalmakkal jár. Az ilyen fertőzések megváltoztatják a méh nyálkahártya állapotát is, rontják a megtermékenyült petesejt esélyeit a beágyazódás szempontjából. Ha mégis létrejön a terhesség, legtöbbször elhal, vagy rendellenesség alakul ki a nem megfelelő táplálkozás miatt. Mindez a gyulladásokra vezethető vissza. És itt jön a képbe a vakcina. Mivel sok meddőség hátterében nőgyógyászati gyulladás áll, az injekció kúrával ez megszüntethető és többé nincs akadálya a sikeres terhességnek. A pályafutásom alatt számtalan páciensem esetében beigazolódott: minden harmadik meddőségi esetben elegendő a vakcina, nem kell azonnal költséges beavatkozásokon gondolkodni.– mondja a doktornő, aki azon a véleményen van, mielőtt valaki elkezdene meddőségi centrumba járni, esetleg lombik programba fogni, érdemes kipróbálnia ezt a magyar találmányt.

Lusta orvosok?
- A legnagyobb baj az, hogy egyes orvosok lusták kideríteni a meddőség igazi okát egy – egy páciensük esetében, ezt a saját bőrömön tapasztaltam. – veszi át a szót Krisztina. – Tündéri, kedves orvosom volt annak idején, de amikor megkérdeztem tőle: doktor úr, miért nem sikerült a három terhességem, akkor egyszerűen annyit válaszolt: pechje van, Krisztina, ennyi az egész, próbálkozzon még. Egy nőnek pedig, aki három kisbabát veszített el, borzalmas ilyet hallani. Az én esetemben beigazolódott, gyulladás okozta a problémát. Már évekkel ezelőtt boldog édesanya lehettem volna, ha ezt az akkori orvosom is tudja. Ma is úgy érzem, a kis Rebeka nem az első, a negyedik gyermekem, az előző hármat, míg élek, gyászolni fogom.
Dr. Lázár Erika évek óta mindent megtesz azért, hogy minél több nő szerezzen tudomást a vakcináról. Küldetésének tekinti, hogy minden lehetséges fórumon elmondja, a gyulladások milyen nagy szerepet játszanak a meddőség kérdésben.
- Jó volna, ha a gyógyszertárak tartanának belőle raktáron. Jó volna, ha a kollegáim is igyekeznének felhívni a gyermekre vágyó nők figyelmét erre a gyógyszerre. Sokakat megkímélhetnénk így testi, lelki fájdalmaktól. Nők százai veszítenek éveket a lombikprogrammal próbálkozva, amikor lehet, hogy „csak” egy gyulladás miatt nem sikerül teherbe esniük. Volt már olyan páciensem, aki sok év, próbálkozás után negyvenkét évesen lett várandós, de olyan is, aki a kezelés utáni években három gyermeknek adott életet, holott előtte nem tudott megfoganni. Ha összefogunk, ennek a készítménynek is lesz létjogosultsága a meddőség ellen folytatott sziszifuszi küzdelemben, ami a mai világban egyre több párt érint. Hetven éves vagyok, nem tudom, meddig dolgozom még. Nem szeretném, ha feledésbe merülne ez a gyógyszer, mert nagyon sok embert boldoggá tehet még!

2 megjegyzés:

Havanna írta...

Szia Ágica! A gynevacról írsz, amit idén jan.4-től lehet újra kapni. A honlapján sokmindenről tájékozódhatsz. Mi beadattuk egy jó pár éve, és most készülök újra kiíratni.:)

Havanna írta...

Nagyon Sok Boldog Névnapot kívánok!!!